Nemokami pratybu atsakymai, Pagalba mokiniui - Straipsniai: Knygos "Alchemikas" recenzija Top  


Nemokami pratybu atsakymai

Pratybu atsakymai Nemokami pratybu atsakymai Konspektai

DIDŽIAUSIA PRATYBŲ ATSAKYMŲ SVETAINĖ!

Tai didžiausia Lietuvoje nemokamų pratybų atsakymų svetainė. Moksleivis užsukęs čia, negali aklai nusirašyti, atvykęs čia jis turi tiesiog pasitikrinti jau atliktus namų darbus!

Pratybu atsakymai

Rūšiavimas pagal dalykus

Knygos "Alchemikas" recenzija
Paulo Coelho – garsus brazilų rašytojas, kurio knygų yra parduodama daugiau nei 86mln. 150 šalių. Įvairiose šalyse jo knygos yra tarp labiausiai perkamų: Graikijoje, JAV, Italijoje, Izraelyje, Kanadoje, Lietuvoje ir Prancūzijoje. Paulo Coelho yra visų laikų daugiausiai knygų pardavęs brazilų (portugalų kalba) rašytojas. „Alchemikas“ išleistas 57 kalbomis 120 šalių ir visur turėjo nepaprastą pasisekimą.



Ši knyga – tai Rytų išminties ir gyvenimo džiaugsmo kupina istorija „apie kelionę į pasaulio Sielą ir tapimą savimi“. Pats siužetas nėra sudėtingas – piemenukas, vardu Santjagas, gyvenantis Ispanijoje, susapnuoja sapną, kad kažkur Egipte, prie piramidžių, yra užkastas lobis, ir leidžiasi jo ieškoti. Knygoje pasakojama apie Santjago kelionę, susitikimą su įvairiais žmonėmis, apie dykumą. Čia svarbiau ne siužetas (nes tai – filosofinė pasaka), o žmogaus svajonės, siekiai, išsipildymai ir praradimai. Knygoje susijungia krikščioniškoji ir rytietiškoji pasaulėžiūros. Tiesiog tai yra knyga apie dvasinį žmogaus tobulėjimą. Būtent tokį požiūrį autorius ir išreiškia savo kūrinyje: gyventi vedamam širdies, sugebėti pamatyti ženklus, atrasti savąją Legendą, pajausti vienybę su pasauliu ir suprasti nebylią kalbą.



Man patiko Paulo Coelho rašymo stilius – toks lengvas, be galo šiltas ir užburiantis ramia intonacija, o tai padeda susikurti gerą vidinę būseną. Knygoje paprastais žodžiais kalbama apie ne visai paprastus dalykus, paliekama erdvės apmąstymams. Visgi ją perskaičius susiformuoja svarbiausioji idėja: kiekvienas iš mūsų renkasi ar net privalo rinktis savo kelią, vienintelį kelią į savo asmeninę Legendą.



Mano skaitytą knygą išleido leidykla „Vaga“ 2006 metais, aštunta laida. Knygos leidimui negaliu sugalvoti jokių priekaištų, kadangi jis gana kokybiškas – kieti viršeliai, popierius ne laikraštinis, standus. Viršelis taip pat patiko, kadangi dailininkas pavaizdavo žmogų, dykumą ir piramides – svarbiausią knygos dalį, kurioje pasakojama, kaip piemuo Santjagas pagaliau pasiekė savo kelionės tikslą, į kurį taip ilgai keliavo.



Neturiu priekaištų šiai knygai, kadangi ji man iš tiesų labai patiko. „Alchemikas“ – tai knyga, kuri „duoda, o ne atima“ ir iš jos yra, ką pasiimti sau. Tai šaunus kūrinys tiems, kurie pradeda gilintis į savo gyvenimo, egzistavimo prasmę. Rekomenduoju perskaityti šią knygą, nes manau, kad ji pakerės ir sužavės kiekvieną skaitytoją. Graži, šilta ir be galo maloni knyga.



Superkami pratybų atsakymai!