Nemokami pratybu atsakymai, Pagalba mokiniui - Straipsniai: “Namas su akla stiklo veranda” Top  


Nemokami pratybu atsakymai

Pratybu atsakymai Nemokami pratybu atsakymai Konspektai

DIDŽIAUSIA PRATYBŲ ATSAKYMŲ SVETAINĖ!

Tai didžiausia Lietuvoje nemokamų pratybų atsakymų svetainė. Moksleivis užsukęs čia, negali aklai nusirašyti, atvykęs čia jis turi tiesiog pasitikrinti jau atliktus namų darbus!

Pratybu atsakymai

Rūšiavimas pagal dalykus

“Namas su akla stiklo veranda”
Knygos pavadinimas: Namas su akla stiklo veranda
Autorius: Herbjorg Wassmo
Originalo kalba: norvegų
Pirmasis leidimas: 1981 m.
Puslapių: 208

Aprašymas:

Ši knyga - tai pirmoji trilogijos “Tora” dalis. Turbūt kiekvienas, kuris skaito Wassmo knygas, stilių atpažintų visada. Ypač daug dėmesio skiriama pagrindinės herojės Toros jausmams apibūdinti. Ši knyga, deja, priverčia liūdėti. Kentėti kartu su pagrindine heroje.

Tora, maža mergaitė, gyvena su mama ir patėviu. Jos tikras tėtis buvo vokietis - priešas, deja, per karą jis dingo. Mergaitė, dar nežinodama, kad jos tėtis niekada neateis, vis svajoja apie susitikimą su juo. Kai paaiškėja skaudi tiesa, mergaitė svajoja, kad ją aplankys močiutė - tėčio mama. Mergaitė pastoviai turi kentėti patyčias, nes ji yra vokiečių pavainikė. Mama uždaro būdo, nekalbi, patėvis prisigėręs šiurkščiais būdais skriaudžia mergaitę. Savo namuose ji jaučiasi nesuprasta ir atstumta. Užtat mamos sesuo Rakelė yra tikras pavyzdys - visada besišypsanti, randanti su mergaite bendrą kalbą. Net praradusi viso gyvenimo turtą, ji nesuklumpa, o eina į priekį. Mergaitė gyvena svajonėmis, kenčia, liūdi. Kiek skausmo ir baimės slepiasi mergaitės viduje, galima suprasti perskaičius šias pastraipas:

“Kai kartu valgydavo Henrikas, Tora visada laikydavo akis nudurtas į stalą. Ji žinojo, kad jis ją stebi. Tik ir laukia, kol ji ką išvers ar šiaip ką iškrės.

Ji įprato valgyti tik tai, kas būtiniausia, kai jis ten. Ir niekada ant riekės nesiberdavo cukraus ir nesitepdavo uogienės. Taip galėjo prišnerkšti. Sūris tiko. Jis tvirtai laikydavosi prilipęs prie sviesto, juo galėjai visiškai pasikliauti.

Pieno stiklinė buvo išbandymas. Ši, regis, apvirsdavo vos apie ją pagalvojus. Atrodė, Henriko akys taip ir mato, kaip jos ranka ką nors apverčia.” (ištrauka iš knygos)

Knyga įdomi, tik reikia pasakyti, kad vietomis autorės mintis yra sunkoka suprasti. Knyga labiau orientuota į bendrą pagrindinės herojės jausmų išraišką, o ne į veiksmą.



Superkami pratybų atsakymai!