Nemokami pratybu atsakymai, Pagalba mokiniui - Straipsniai: Knygos "Bado žaidynės" recenzija Top  


Nemokami pratybu atsakymai

Pratybu atsakymai Nemokami pratybu atsakymai Konspektai

DIDŽIAUSIA PRATYBŲ ATSAKYMŲ SVETAINĖ!

Tai didžiausia Lietuvoje nemokamų pratybų atsakymų svetainė. Moksleivis užsukęs čia, negali aklai nusirašyti, atvykęs čia jis turi tiesiog pasitikrinti jau atliktus namų darbus!

Pratybu atsakymai

Rūšiavimas pagal dalykus

Knygos "Bado žaidynės" recenzija
Henrikas Vitkus





Neabejoju, kad daugybė žmonių sulygins šią Suzi Kolins (Suzanne Collins) knygą su Koušuno Takami (Koushun Takami) novele “Karališkas mūšis”. Kaipgi galima nesulyginti? Abiejose knygose veiksmas vyksta tolimoje ateityje, despotiško rėžimo šalyse, kur valdžia siunčia vaikus į kovą dėl išlikimo. Nemažai panašumų yra ir pagrindinėje siužeto linijoje. Nepaisant to, Suzi Kolins sugebėjo įnešti “naujo kraujo” į vieną skaitomiausių šių metų kūrinių jaunimui.





Veiksmas vyksta visuomenėje, kurioje gyventojai kenčia nepriteklių, plinta ligos, o valdžia nuolat puldinėja savo gyventojus. Šiaurės Amerikoje susikuria Panemo valstybė, kurios tryliką apygardų valdo galingas Kapitolijaus miestas. Apygardų gyventojai nemėgo Kapitolijaus priespaudos ir sukilo.





To pasėkmės buvo pražūtingos. Kapitolijus numalšino sukilimą dvylikoje apygardų, o tryliktąją - maišto iniciatorę - išnaikino visiems laikams. Kaip atsaką, Kapitolijus sukūrė Bado žaidynes. Kiekvienais metais, iš kiekvienos apygardos turi būti paaukojamas vienas berniukas ir viena mergaitė, kurių amžius svyruoja tarp dvylikos ir aštuoniolikos metų, sudėtingoms Bado žaidynėms. Jose aukos kaunasi iki tol, kol vienas lieka gyvas.





Arena, kurioje vyksta žaidynės nėra paprastas laukas. Apsiginklavę neribotomis technologijomis, Kapitolijus sukūrė ypatingą areną, kurioje esti visko: nuo miškų ir dykumos iki arktinių kraštovaizdžių. Valdžia gali kontroliuoti orą, klimatą žaidynių metu. Visa tai filmuojama ir rodoma per Panemo pramoginę televiziją. Šios žaidynės yra Kapitolijaus būdas kontroliuoti visuomenę pasitelkiant baimę. Žaidynės siunčia žinutę: “Štai ką mes galime. Mes galime paimti jūsų vaikus ir priversti juos žudyti vienas kitą, kol tu visą tai stebi. Ir tu negali sustabdyti mūsų”.





Knyga prasideda pagrindinės herojės Ketnės Everdin kasdienės veiklos aprašymu. Ketnė yra kalnakasybos darbuotojų dukra, kurios tėtis mirė prieš penkis metus darbovietėje, po neplanuoto šachtos sprogimo. Todėl jai nuo to laiko teko rūpintis savo šeima. Kasdien ji neteisėtai perlipdavo Kapitolijaus aptvertą įelektrintą sieną, kuri skiria dvyliktą apygardą nuo miško, ir ten medžiodavo. Vėliau savo grobį parduodavo turguje ir tiesiogiai žmonėms. To pakakdavo, kad šeima išgyventų.

Nors šeimos gyvenimas po tėvo mirties pirmą kartą atrodė stabilus, tačiau nelaimės ir toliau persekioja Everdinus. Nepaisant to, kad į bado žaidynes dažniausiai kviečiami vyresni vaikai, tačiau šį kartą į negailestingą žaidimą pakviečiama Ketnės Everdin mažoji sesutė, dvylikametė Prima.



Superkami pratybų atsakymai!